Midvinterblot 2020

Midvinter_Hemsida.png

 

Midvinterblot 2020 "I Begynnelsen"

Information om våra anpassningar med anledning av Covid-19 / Coronavirus
På Tomteland håller vi oss löpande informerade om smittspridningsläget och följer noga folkhälsomyndigheten och regeringens rekommendationer och regler. Vi har gjort en rad anpassningar av vår verksamhet och park för att på ett ansvarsfullt och omsorgsfullt sätt skydda besökare och personal, samt förhindra smittspridning LÄS MER HÄR

Drygt 50 000 personer har sett vikingarna Nökve, Hjorun, Gullvej och Hilldur rocka loss på Tomteland. För 17:e året i rad spelas succéshowen i Tomtens stora Verkstad i skenet från levande ljus och sprakande eldar.

2020 års föreställning är en STÖRRE produktion med NYA effekter och UTÖKAD ensemble.
Välkommen till Midvinterblot 2020!

Förgyll vintern med Dalarnas populäraste julshow tillsammans med vänner, familj och kollegor!
Upplevelsen inleds med en promenad genom Tomtelands vackra vinterlandskap. Väl inne i Verkstán, en av Europas största timmerbyggnader, får man se en färgsprakande föreställning i tre akter medan man avnjuter en utsökt trerätters middag i en unik julmiljö.  

Tomtelands duktiga kockar tillagar vår Midvinterblotsmiddag från grunden, en läcker tre rättersmiddag  baserad på råvaror från Moras och Dalarnas matproducenter. 

Antalet Midvinterblotskvällar 2020 är begränsade, likaså är antalet platser per kväll begränsat.
November: 27, 28 
December: 4, 5, 11, 12, 18

BOKA dina biljetter på tel 0250-287 70, mån-fre 10-14.
PRIS 895 kr/person. Välkomstglögg, Midvinterblotsshow i 3 akter, 3 rättersmiddag med läcker varmrättsbuffé.

Midvinterblot ansvar & omsorg
MENY

Förrätt: Nökves kräft och räkskagen kryddad med västerbottenost, citron och kummin.
Varmrätt: Långbakad svensk högrev och Hilldurs dalarökta gårdsgristärningar i portvinssås med syltad lök till det serveras rotfruktsgratäng och Gullvejs berömda broccoli marinerad i honung och ingefära.
Dessert: Hjoruns mjuka pepparkaka med lingoncreme, saffransfudge och smetanafrosting.

INFO

Biljettfakturan är en bekräftelse på att ni har fått era förbokade platser. Information sänds ut tillsammans med fakturan. Några faktiska biljetter skickas inte ut. Vid ankomst talar ni bara om vilket sällskap ni tillhör så blir ni bordsplacerade. Sällskapets namn är den person eller företag som bokat biljetten. 

  • Bokningen är bindande, köpta biljetter kan inte lämnas tillbaka. Om man av någon anledning inte kan komma är ni välkomna att själva sälja er biljett vidare (biljetten är inte personlig). 

Vi utgår ifrån bokningsdatum och sällskapets storlek när vi bordsplacerar. Vissa avvikelser från detta kan ske för att skapa plats åt rörelsehindrade och först därefter så ser vi om kan uppfylla eventuella önskemål om bordsplacering.

Maten serveras mellan föreställningens akter. Då en del bordsplatser har skymd sikt är man välkommen att ställa sig vid en bättre plats under akterna. Vår duktiga serveringspersonal visar er.

Specialmat och allergier behöver anmälas i förväg senast tio dagar före föreställning. 

MIDVINTERBLOTS-BUSS
Ta dig bekvämt med buss till och från Midvinterblot: 190 kr/person.
Bussen avgår från Kajen i Mora kl. 18.30. Återresa från Tomteland kl. 24.00. 
Buss kan bokas fram till två dagar före föreställning.

KVÄLLENS UPPLÄGG
Grinden vid Tomtelands entré öppnar kl 19.00, därifrån går man genom den vackert upplysta parken till Verkstan där showen och middagen går av stapeln.
Väl inne hänger man av sig kläderna och blir visad till sitt bord. 

Föreställningen är i tre akter. Förrätten står på bordet när man kommer. Första akt startar när alla gästerna kommit på plats. Är ett sällskap försenat kan vi behöva starta föreställningen ändå.
Efter första akt serveras vår härliga varmrättsbuffé. Andra akt ges efter varmrätten och tredje akten avnjuts tillsammans med efterrätt och kaffe.  

Vi stänger för kvällen kl. 24.00.
Välkommen till en fantastisk kväll med Midvinterblot.

FÖR MER INFORMATION
Tomteland på telefon 0250-287 70  vardagar 10.00-14.00 alternativt bokning@tomteland.se. (När du mailar in din bokning uppge; telefon, postadress och mailadress).